Nieuws

Clubkampioenschap 2020

23 maart 2020

Op dit moment gaat heel de wereld gebukt onder de last van het coronavirus. Het maatschappelijke en economische leven raakt steeds meer ontwricht.
Ook op ons en onze wielerclub heeft het impact.
Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop. Vandaar dat we de richtlijnen van het RIVM strikt opvolgen.
Daarnaast willen we zo goed mogelijk de continuïteit van onze activiteiten waarborgen.
Helaas kunnen er op dit moment geen groepsritten worden georganiseerd en zijn alle toertochten voorlopig afgezegd.
Om iedereen gemotiveerd en op de fiets te houden (individueel) kunnen de leden deelnemen aan het "clubkampioenschap".
De leden zijn hierover per e-mail geïnformeerd.
Op zondag worden de geplande clubritten individueel gereden (of kan men zelf een route bepalen).
Tijdens de clubdagen op woensdag en zaterdag wordt er ook individueel gereden.
In dit kampioenschap telt het aantal gereden kilometers en het aantal ritten, gereden tijdens de clubdagen. Het gaat hierbij niet om snelheid en gemiddelden.
Periode: zaterdag 28 maart tot en met zondag 28 juni 2020.
De meeste leden gebruiken Strava waarop dit alles wordt geregistreerd.
Het gaat hierbij om de eer en eeuwige roem. Voor de winnaars staat er natuurlijk ook een leuke herinnering klaar.
De ritten staan op deze websitepagina en zijn te downloaden. Ook wielerliefhebbers die geen lid zijn kunnen natuurlijk gebruik maken van deze routes:

Eindstand Clubkampioenschap 2020

29 juni 2020

Dit weekend werden de laatste kilometers bij elkaar gereden voor het clubkampioenschap. Door de situatie rondom het coronavirus was het vanaf midden maart niet meer mogelijk om in groepsverband te rijden.
Om iedereen toch gemotiveerd en enthousiast te houden werd er een clubkampioenschap georganiseerd. Voor het clubkampioenschap telden mee de meest gereden kilometers en de meeste ritten. De laatste maanden ontstond daarbij spontaan ook nog een strijd om de langste rit. Voorwaarde was dat de ritten gereden werden tijdens de clubdagen op woensdag, zaterdag en zondag. De afgelopen maanden werd er onder het motto #ridesolo voornamelijk alleen gereden, maar door de versoepeling zocht men elkaar de laatste weken toch al eens op.

De officieuze eindstand is na vandaag bekend. De jury gaat alles nog eens goed controleren of alles correct is verlopen De officiële eindstand zal binnenkort tijdens een verenigingsactiviteit bekend worden gemaakt.
De afgelopen weken leek het klassement nagenoeg al beslist. Echter vond men een plekje in de top 10 op de ranglijst met de eeuwige roem toch motiverend. Hierdoor gingen een aantal leden toch net wat langere ritten maken.
Zo eindigen Dennis (8), John B. (9) en Piet (10) alsnog in de top 10. De renners in de middenmoot kwamen steeds dichter bij elkaar, waardoor ook hier een eindstrijd werd ingezet.
De strijd in Huize Dierks werd op de valreep toch nipt gewonnen door Marco (6), mede door zijn rit afgelopen zaterdag van bijna 230km. Vader Ad (7) en zoon besloten de strijdbijl te begraven en vandaag samen het laatste rondje te rijden.

De strijd om plaats vier en vijf bleef ook tot op de laatste dag spannend; Michiel (4) en Adwin (5). Willem moest door de zaterdagrit van Marcel (met Marco 229km) op de laatste dag nog vol aan de bak. Niet wetende wat Marcel zondag zou gaan doen reed Willem op deze prachtige dag met een heerlijk briesje een rondje over de Oesterdam via Stavenisse weer naar Brabant (146km).
Dit bleek voldoende te zijn om de tweede plaats te behouden, Marcel nam genoegen met de derde plaats en reed een rondje van 30km.

Tonio was al vrij zeker van de eindoverwinning en reed vandaag op zeker nog een ritje van 102km over de Philipsdam en Flakkee. Het doel was om alle leden tijdens deze vervelende periode op de fiets te houden. Door dit clubkampioenschap te organiseren bleven de meeste leden gemotiveerd en enthousiast.

Belangrijk waren niet de gemiddelden of de snelheden. Wat zijn er veel mooie routes gereden, wat werden er leuke ervaringen en tips uitgewisseld, wat bleven we elkaar motiveren en wat bleven we met de nodige humor en een knipoog samen positief!